Over

Ik ben illustrator en vakdocent beeldende vorming in het basisonderwijs.

Er wordt wel eens gezegd dat mijn leven er uitziet als een prentenboek: samen met mijn vriend en dochters woon ik in een houten huis aan het spoor midden in Utrecht, met boomhutten in de tuin en overal scharrelende kippen. Mijn eigen omgeving en het dagelijks leven zijn dan ook mijn grote inspiratiebronnen.

Ik maak verhalen en illustraties waarin mensen herkenning en vertedering vinden, maar ook om kunnen gniffelen. Vaak gaat het er in mijn verhalen over hoe je je als kind verhoudt tot de wereld. Hoe het altijd hetzelfde gaat, en wat er gebeurt als het een keer anders loopt.

Met speelse en trefzekere lijnen en vlakken creëer ik illustraties waar het plezier van het maken aan af te zien is. Qua materiaal gebruik ik graag van alles door elkaar, laag over laag, als het maar de juiste sfeer geeft. Ik werk ook graag in zwart-wit met oostindische inkt en kroontjespen.

Als docent beeldende vorming in het basisonderwijs help ik kinderen met het verbeelden van hun ideeën. Ik hou ervan om samen met mijn leerlingen een creatief proces te doorlopen: spelen met ideeën, materiaal voelen en vormen, om uiteindelijk te komen tot iets tastbaars waar je trots op kunt zijn. Daar zit een zekere overlap met mijn werk als illustrator: Vanuit niets iets creëren. Materiaal inzetten om een verhaal te vertellen.